INGYENES SZÁLLÍTÁS 12.000 Ft felett

KERESÉS

Fel

Miért érdemes áttérni a szójaviasz alapú gyertyára?

Miért érdemes áttérni a szójaviasz alapú gyertyára?

Miért érdemes áttérni a szójaviasz alapú gyertyára?

A szójaviaszról már sok szó esett az elmúlt években, ahogyan a környezettudatosság egyre nagyobb teret hódított magának. Mégis azt érzem, hogy újra és újra érdemes szót emelni a pozitív tulajdonságai mellett.

Több mint két évvel ezelőtt kezdtem el természetes, növényi alapú gyertyák öntésével foglalkozni és azóta sem hagyott alább a lelkesedésem.

A szójaviasz állaga sokkal lágyabb, krémesebb, olajosabb, mint a hagyományos gyertyáké. Jóval alacsonyabb hőmérsékleten ég, ezáltal olvadék-medencét hoz létre, így az illóolajok könnyebben elpárolognak, és több illatanyagot bocsátanak a levegőbe. Az illatélményt a 100%-os tisztaságú illat- és illóolajok adják, amelyek lélek szintre gyakorolt hatása is rendkívüli. Ráadásként dupla annyi ideig ég, mindezt tisztán, kevesebb korom kibocsátással.

Ellentétben a kőolajszármazék paraffin gyertyákkal, amelyeknél az illatanyagok felszabadulásához is kémiai anyagokat használnak. Rengeteg káros anyagot juttatva, ezáltal otthonunk légterébe. Használatukkor ugyanazok a toxinok (pl.: benzol, toluol és formaldehid) kerülnek a levegőbe, mint a dízel üzemanyagok égetése során és nagy mennyiségű fekete kormot is termelnek, amelyek ellephetik a függönyöket, szőnyeget, falakat.

A szójaviasz gyertyákból semmiféle toxikus anyag nem szabadul fel az égetés során. A szójabab természetes olajából készül, nem mérgező, tisztán és 2x annyi ideig ég. Az illatanyagok is természetesek és hosszabb ideig élvezhetőek otthonunkban. Relaxációhoz, meditációhoz is ideális választás lehet.

Vegán. Biológiailag lebomló.

 

TheBlackBotanist tippek a gyertya használatához:

Első használat során legalább egy órát égesd a gyertyát, hogy a viasz felülete egyenletesen meg tudjon olvadni, így élvezhető ki leginkább az illatélmény.

A következő gyertyagyújtásnál csípd le a kanóc elszenesedett részét. Ajánlott, hogy 1 cm-nél ne maradjon hosszabb, így mindig ideális méretű lángot tud képezni a kanóc.

Lehetőleg ne égesd a gyertyát 3 óránál tovább, mert a viasz teljesen fellazulhat és ez a kanóc eltűnését eredményezheti.

A megmaradt tégely újrahasznosítható. Meleg vízzel átmosva könnyedén eltávolítható belőle az üvegcse alján lévő szójaviasz. Bármilyen felületre is csöppen véletlenül, meleg szappanos vízzel könnyedén kimosható, letörölhető.

 

| Illat lista |

1 Sandalwood+Sweet Orange | szantálfa & édesnarancs

18 Camille+Lemon | kamilla & citrom

21 Hyacinthus | jácint

22 Jasmine | jázmin

35 Lemongrass+Eucalyptus | citromfű & eukaliptusz

44 Vanille | vanília

58 Grapefruit+Vanille | grapefruit & vanília

60 Ylang-ylang+Green Tea | ylang-ylang & zöldtea

73 Rose | rózsa

 

 

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Hozzászólás írása